Kebabpaj
Ingredienser
Pajdegen: 4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
30 gr margarin
1,5 dl filmjölk
Köttfärsröran:
500 gr köttfärs
1 msk matfett
1 hackad lök
1 påse tacokryddmix
vatten
4 hackade tomater
4-10 fefferoni
Såsen:
2 dl creme fraiche
1-2 msk fefferonispad
vitpeppar och salt
2 vitlöksklyftor
Ost riven 1-2 dl
Gör så här
Blanda samman allt till pajdegen och tryck ut den i en pajform.
Nagga i den och grädda den i 225 graders ugn i ca 10 minuter.
Stek köttfärsen ihop med gul lök och häll på tacokryddmixen samt lite vatten och koka en stund.
Bred ut köttfärsen i pajformen, lägg på hackade tomater och fefferoni.
Blanda ihop 2 dl creme fraiche med fefferonispad, salt och vitpeppar samt 2 krossade vitlöksklyftor.
Häll creme fraicheblandningen på tomaterna och fefferonin.
Strö riven ost på och gratinera i ugnen i ca 20 minuter i 225 grader.
Eftersom man gör pajskalet med filmjölk blir det lite pitabröd-aktigt av det.
Jag använde ingen vitlök och gullöken kan man också utesluta om man vill, jag använder sällan gullök och aldrig vitlök för att Jonas inte gillar det...
Ibland smyger jag in lite vitlökspulver och 7 ggr av 10 så upptäcker han det och blir sur.
Samt matvägrar....hahahaha
Det låter väldigt gott! Det ska jag nog testa framöver.
Tack för tipset!