Mandel & chokladtårta ( går att göra glutenfri )
Hittade denna på Lenas blogg och är ju bara tvungen att testa den typ idag...
Annelie´s CHOKLAD OCH TRYFFELKAKA
3 äggvitor
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl hackad mandel
1 dl ströbröd ( jag använder glutenfritt ströbröd )
Rör samman smeten (vitor och socker behöver inte arbetas ihop speciellt).
Häll över den i en smord och ev bröad form, gärna med avtagbar botten.
Gräddas i 175 graders varm ugn, ca 25 min.
Låt kakan svalna.
225 g smör
3 1/2 dl florsocker
3 äggulor
4 msk kakao
2 tsk snabbkaffe
1 msk vaniljsocker
Rör samman smeten och bred den över den kalla kakan.
Smält 100 g blockchoklad (tag gärna mindre mängd), bred eller ringla
över kakan.
( Jag smälte nougat och bredde över smörkrämen så att det blev lite tigerrandigt över den )
Annelie´s CHOKLAD OCH TRYFFELKAKA
3 äggvitor
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl hackad mandel
1 dl ströbröd ( jag använder glutenfritt ströbröd )
Rör samman smeten (vitor och socker behöver inte arbetas ihop speciellt).
Häll över den i en smord och ev bröad form, gärna med avtagbar botten.
Gräddas i 175 graders varm ugn, ca 25 min.
Låt kakan svalna.
225 g smör
3 1/2 dl florsocker
3 äggulor
4 msk kakao
2 tsk snabbkaffe
1 msk vaniljsocker
Rör samman smeten och bred den över den kalla kakan.
Smält 100 g blockchoklad (tag gärna mindre mängd), bred eller ringla
över kakan.
( Jag smälte nougat och bredde över smörkrämen så att det blev lite tigerrandigt över den )
Kommentarer
Trackback