Flarntårta ( glutenfri )

Knaprig Flarntårta         8-10 bitar
1 tårta
 
Bottnar :
100 gr smör eller margarin ( kan minska )
1 dl socker ( kan minska )
3dl kokosflingor
1 ½ msk potatismjöl 
2 msk mjölk
50 gr choklad ( vanlig kaka ljus eller mörk efter smak)
 
Fyllning :
en glass som man gillar
 
Garnering:
om man vill jordgubbar
 
1. Sätt på ugnen på 200 grader
klä en långpanna ca 25 x 35 cm med bakpapper
 
2. Mät upp alla ingredienserna till bottnarna i en kastrull.
Sjud upp under omrörning och dra därefter kastrullen från värmen.
 
3. Bre ut smeten jämnt i formen och grädda den i mitten av ugnen i 10-12 min tills den fått
en jämn gyllenbrún färg.
 
4. Dela den nygrädddade botten i 2 halvor och stö chokladen som grovhackats. Chokladen smälter av värmen från bottnarna. Låt dem sen kallna.
 
5. Lägg samman bottnarna med glassen emellan och garnera med jordgubbar.

Vi åt glass och sen en bit av denna till glassen istället för att göra en tårta av det.
Gabriel älskar det!

Kommentarer
Postat av: Denise

Vill du ha gratis bloggdesign av mig?? Just nu kan du även vinna en ny header. Kolla in på min blogg för mer info. Skulle vara kul att hjälpa till.

/Denise

2008-08-20 @ 11:54:41
URL: http://finastt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0